Zoete aardappel schotel

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 grote zoete aardappel (ca. 350 gram)
  • 20 cherrytomaatjes in tweeën gesneden
  • 350 gram verse sperziebonen 
  • 2 lente-uitjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • peper

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  • Zoete aardappel goed wassen en in kleine blokjes snijden.
  • Sperzieboontjes doppen en circa 15 minuten voorkoken.
  • Zoete aardappel, boontjes, olijfolie, wat peper en Italiaanse kruiden door elkaar mengen en in een ovenschaal doen.
  • Bak de schotel ongeveer 30-35 minuten in de oven. Na 20 minuten even doorscheppen en de cherrytomaatjes en de lente-uitjes toevoegen voor de laatste 10 minuten in de oven.

**Eet bij dit gerecht een stukje vlees of een vleesvervanger voor een volwaardige maaltijd**


Tip:

In dit gerecht kun je ook andere groenten verwerken zoals champignons, paprika en courgette. Dus heb je groente over? Voeg het gerust toe aan de schotel.

Voedingswaarde* (per persoon):

Energie (kcal)Vet (g)Verzadigd vet (g)Eiwit (g)Koolhydraten (g)Zout (g)
43117,32,77,4550,2
Vorig bericht
Noedelsoep met garnalen
Volgend bericht
Aardappel – Courgette Frittata

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu