
Hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten:
- 1 grote zoete aardappel (ca. 350 gram)
- 20 cherrytomaatjes in tweeën gesneden
- 350 gram verse sperziebonen
- 2 lente-uitjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- peper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Zoete aardappel goed wassen en in kleine blokjes snijden.
- Sperzieboontjes doppen en circa 15 minuten voorkoken.
- Zoete aardappel, boontjes, olijfolie, wat peper en Italiaanse kruiden door elkaar mengen en in een ovenschaal doen.
- Bak de schotel ongeveer 30-35 minuten in de oven. Na 20 minuten even doorscheppen en de cherrytomaatjes en de lente-uitjes toevoegen voor de laatste 10 minuten in de oven.
**Eet bij dit gerecht een stukje vlees of een vleesvervanger voor een volwaardige maaltijd**
Tip:
In dit gerecht kun je ook andere groenten verwerken zoals champignons, paprika en courgette. Dus heb je groente over? Voeg het gerust toe aan de schotel.
Voedingswaarde* (per persoon):
Energie (kcal) | Vet (g) | Verzadigd vet (g) | Eiwit (g) | Koolhydraten (g) | Zout (g) |
431 | 17,3 | 2,7 | 7,4 | 55 | 0,2 |