Lunchgerecht, 4 personen
Ingrediënten:
300 gram kipfilet (in blokjes)
4 ananasringen/schijven
1/2 komkommer
3 bosuitjes
75 g kropsla/botersla
2 puntpaprika’s
4 flinke eetlepels magere yoghurt
2 theelepels kerriepoeder
citroensap
Bereiding:
Mix de yoghurt met het kerriepoeder, en wat citroensap, zout en peper naar smaak.
Bak de blokjes kipfilet gaar met wat peper en extra kerriepoeder. Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de bosui in ringen. Bak even mee met de kip.
Doe het geheel in een kom en voeg de komkommer (in stukjes) en ananas (in stukjes) toe. Roer de dressing erdoor en klaar.
De salade is zowel lauwwarm als koud heerlijk!
Voedingswaarde*:
Bevat per persoon 25,3 g eiwit, 15,9 g koolhydraten, 3,3 g vet (waarvan 1,2 g verzadigd vet), 3,3 g vezel, 206 kcal.