Roerbakschotel met spitskool, gekruide tofureepjes en noedels

Hoofdgerecht, 2 personen

Ingrediënten:
1 kleine spitskool (circa 500 g)
1 rode paprika
100 g diepvries doperwtjes
150 g mie
1 el olie
200 g gekruide tofu roerbakreepjes
½ el kerrie
1 dl groentebouillon
sojasaus
2 el pinda’s

Bereiding:
Was de spitskool onder de kraan. Snijd hem in de lengte door, verwijder eventueel de buitenste bladeren en snijd de stronk eruit. Snijd de kool in repen.
Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de tofureepjes enkele minuten.
Voeg de spitskool, paprika, doperwten en kerrie toe en roerbak dit kort mee.
Giet bouillon erbij en laat de groente in circa 8 minuten verder gaar stoven.
Voeg de mie toe.
Maak het gerecht op smaak met wat sojasaus. Hak de pinda’s grof en strooi ze erover.

Voedingswaarde*:
Bevat per persoon 37,7 g eiwit, 83,5 g koolhydraten, 21,2 g vet (waarvan 3,5 g verzadigd vet), 16,2 g vezel, 1,3 g zout, 707 kcal.

Vorig bericht
Oranje bloemkoolcurry met ei en rijst
Volgend bericht
Bloemkool-paprikasoep met vegaballetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan