Ontbijt, 1 persoon
Ingrediënten:
30 gram havermout (6 eetlepels)
250 milliliter halfvolle melk
1 eetlepel lijnzaad
1 kleine, rijpe banaan
1 theelepel cacaopoeder
5 verse aardbeien
1 handje blauwe bessen
Bereiding:
Overnight oats maak je de avond van te voren klaar.
Pel de banaan en prak hem fijn met een vork.
Meng in een schaaltje de halfvolle melk, de havermout, de geprakte banaan, het lijnzaad en het cacaopoeder en roer goed door elkaar.
Dek het schaaltje af met plasticfolie en laat het de hele nacht in de koelkast staan.
Snijd de volgende ochtend de verse aardbeien in stukken en voeg deze samen met de blauwe bessen toe aan de overnight oat.
Drink bij dit ontbijt nog een kop thee of koffie zonder suiker
Voedingswaarde*:
Bevat per persoon 15,7 g eiwit, 61,9 g koolhydraten, 8 g vet (waarvan 3,2 g verzadigd vet), 8,4 g vezel, 0,3 g zout, 405 kcal.