
Hoofdgerecht voor 2 personen of hapje voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 1 Aubergine
- 1 el zout
- 1 el olijfolie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 30 g geraspte kaas
- 60 g geraspte mozzarella
- 1 teentje knoflook
- 200 g tomatenblokjes
Bereiding:
- Pak de Aubergine en snijd de boven- en onderkant er af.
- Snijd de aubergine nu in de breedte, in ronde plakjes van zo’n 1 tot 1,5 cm dik.
- Leg de plakjes op een vel keukenrol en besprenkel ze met zout, zodat het vocht eruit wordt getrokken.
- Laat het ongeveer 30 minuten staan en verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden.
- Na 30 minuten zul je zien dat er waarschijnlijk kleine plasjes water zijn ontstaan op of onder de aubergineplakjes.
- Spoel de plakjes af en dep ze droog.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de aubergineplakjes op het bakpapier en vet ze in met wat olijfolie.
- Bak de plakjes zo’n 15 minuten in de oven.
- Terwijl de aubergineplakjes in de oven liggen maak je de saus voor je pizza’s.
- Bak in een koekenpan de tomatenblokjes en pers hierover het teentje knoflook uit.
- Laat het even sudderen op een laag vuur.
- Als de aubergineplakjes klaar zijn haal je ze uit de oven en verdeel je de saus over de plakjes.
- Garneer met de mozzarella, de geraspte kaas en de Italiaanse kruiden en bak nog even 5 tot 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
- Serveer de mini pizza’s met een lekkere (rucola) salade met bv. pijnboompitjes en balsamico dressing.
Voedingswaarde* (van 1 mini pizza):
Energie (kcal) | Vet (g) | Verzadigd vet (g) | Eiwit (g) | Koolhydraten (g) | Zout (g) |
76 | 4,8 | 1 | 4,8 | 4,1 | 0,1 |