Type gerecht: hoofdgerecht 4 personen

Ingrediënten:

  • 300 g zoete aardappel (geschild en geraspt)
  • 1 courgette (geraspt)
  • 200 g sperziebonen (schoongemaakt)
  • 200 g peultjes (schoongemaakt)
  • 2 el olijf olie
  • 1 ui (fijn gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 8 eieren
  • 65 g ricotta
  • 2 el parmezaanse kaas (geraspt)
  • 100 g zongedroogde tomaten (uit pot uitgelekt en fijngehakt)
  • 2 el verse munt (grof gehakt)
  • 2 el verse basilicum (grof gehakt)
     

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bekleed de quichevorm of ovenschaal met bakpapier en laat het aan de randen uitsteken.
  • Verwarm de olijfolie in een koekepan op middelhoog vuur
  • Voeg de ui toe en bak ca. 3 minuten.
  • Voeg de zoete aardappel toe en bak ca. 4 minuten.
  • Voeg de knoflook toe en bak ca. 30 seconden.
  • Klop de eieren, de ricotta en de parmezaanse kaas luchtig door elkaar.
  • Roer het zoeteaardappel-mengsel, de courgette,de zongedroogde tomaten, de munt en basilicum door het eimengsel.
  • Verdeel het mengsel over de quichevorm en bak 30-35 minuten in de oven tot de eieren gestold zijn.
  • Laat ca. 10 minuten afkoelen.
  • Kook ondertussen de sperziebonen en de peultjes ca. 5 minuten in een pan met ruim kokend water.
  • Serveer de sperziebonen en de peultjes met de frittata.

Tip:

Ook lekker als lunch. Snijd de frittata in stukjes en meng deze met stukjes rode biet, veldsla en cherrytomaten en besprenkel met balsamicoazijn.

Voedingswaarde* (per persoon):

Energie (kcal)Vet (g)Verzadigd vet (g)Eiwit (g)Koolhydraten (g)Zout (g)
38315423350,2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu